Top

11-8-2020 De rol van Avans+ in ons unieke project

Als er één ding is wat Yomema en Avans+ gemeen hebben, dan is het wel innoveren. Innovatie staat bij beide hoog in het vaandel. Avans+ kijkt altijd naar nieuwe, uitdagende en innoverende projecten die aansluiten bij hun kernwaarden. Vandaar ook dat de samenwerking met Yomema is ontstaan. Wij van Yomema zijn er trots op dat we onze krachten hebben kunnen bundelen met een partner als Avans+!

“In de tijd waarin we nu leven is onderscheidend zijn van de rest van groot belang”

Sjaac van der Looij, Accountmanager breed bij Avans+, denk er precies zo over: ‘Wij willen ons zich graag onderscheiden van de “klassieke” Hogescholen en daarnaast willen wij ook onderscheidend zijn ten opzichte van andere commerciële opleiders. Dit probeert Avans+ te realiseren door continu te innoveren en betrokken te zijn bij projecten als deze’.

Innovatie en kwaliteit

Naast innovatie staat Yomema bovenal voor kwaliteit. Kwalitatief goede zorg is namelijk enorm belangrijk! Ook voor Avans+ is kwaliteit belangrijk, zo geeft Sjaac, die zelf 23 jaar verpleegkundige is geweest, aan. Sjaac weet dus als geen ander wat er nodig is in de zorg. ‘Bij Avans+ staan we voor het ontwikkelen en opleiden van ambitieuze mensen tot professionals in hun vakgebied zodat ze in het werkveld hogerop kunnen, wat een positieve invloed heeft op de Nederlandse maatschappij. Wij zorgen er samen met Yomema voor dat we de kwaliteit kunnen waarborgen. Dit doen we samen als volgt’:

  • Selectieprocedure waarin deelnemers een test moeten afleggen op het gebied van anatomie, pathologie en fysiologie zodat de beste deelnemers in kunnen stromen.
  • Kwalitatief hoogstaand educatieprogramma waarin deelnemers worden opgeleid tot zorgprofessionals.
  • Een taal- en cultuur cursus waarin de deelnemers in het land van herkomst worden geschoold tot B1 taalniveau.
  • Intensieve begeleiding van de deelnemers door vaste opleidingscoördinator, programmamanager en een persoonlijke coach voor persoonlijk leiderschap.
  • Begeleiding van Yomema in zaken als vervoer, huisvesting en andere randvoorwaardelijke zaken.

Avans+ en Yomema hechten veel waarde aan het intensieve begeleiden van de deelnemers van het programma zodat ze zich snel thuis voelen in Nederland. ‘Wij vinden het belangrijk dat studenten zich zo snel mogelijk prettig voelen in hun nieuwe omgeving zodat ze plezier hebben tijdens hun studie en hun stage. Dit is belangrijk voor de deelnemer maar ook voor de zorginstelling. Wij doen er alles aan om dit te faciliteren’, aldus Michel van den Hoven, directeur marketing en sales van Yomema.

“Samen hebben wij een helder doel voor ogen”

Samen hebben Yomema en Avans+ een heel helder doel voor ogen. ‘Wij moeten er samen  voor zorgen dat we een bijdrage leveren aan de oplossing van de problemen rondom het tekort aan personeel in de verpleging en verzorging’, gaat Sjaac verder. ‘Door Indonesische deelnemers op te leiden tot zorgprofessionals willen wij samen een bijdrage te leveren aan een indirecte vorm van ontwikkelingshulp in Indonesië. Deze (straks) afgestudeerde hbo verpleegkundigen kunnen ook een nieuwe impuls geven aan de gezondheidszorg in Indonesië omdat ze nieuwe skills leren die daar nog niet opgenomen zijn in het curriculum van de huidige verpleegkundigen’.

Wilt u meer weten over het programma van Yomema? Neem gerust contact met ons op!