Top

11-8-2020 De rol van Avans+ in ons unieke project

Als er één ding is wat Yomema en Avans+ gemeen hebben, dan is het wel innoveren. Innovatie staat bij beiden hoog in het vaandel. Avans+ kijkt altijd naar nieuwe, uitdagende en innoverende projecten die aansluiten bij hun kernwaarden. Vandaar ook dat de samenwerking met Yomema is ontstaan. Wij van Yomema zijn er trots op dat we onze krachten hebben kunnen bundelen met een partner als Avans+!

“In de tijd waarin we nu leven is onderscheidend zijn van de rest van groot belang”

Sjaac van Looij, Accountmanager bij Avans+, denkt er precies zo over: ‘Wij willen ons graag onderscheiden van de “klassieke” Hogescholen en daarnaast willen wij ook onderscheidend zijn ten opzichte van andere commerciële opleiders. Dit probeert Avans+ te realiseren door continu te innoveren en betrokken te zijn bij projecten als deze’.

Innovatie en kwaliteit

Naast innovatie staat Yomema bovenal voor kwaliteit. Opleiden is namelijk enorm belangrijk voor mondiale welvaart! Ook voor Avans+ is kwaliteit belangrijk geeft Sjaac aan, die zelf 23 jaar verpleegkundige is geweest. Sjaac weet dus als geen ander wat er nodig is binnen diverse opleidingstrajecten. ‘Bij Avans+ staan we voor het ontwikkelen en opleiden van ambitieuze mensen tot professionals in hun vakgebied, zodat ze in het werkveld hogerop kunnen’. Binnen dit “Capacity building project” zorgen we er samen met Yomema voor dat we de kwaliteit kunnen waarborgen en dat we non-EU landen kunnen ondersteunen in de ontwikkeling van de zorg aldaar. Dit doen we samen als volgt:

  • Selectieprocedure waarin studenten een test moeten afleggen op het gebied van anatomie, pathologie en fysiologie, zodat de beste studenten in kunnen stromen.
  • Kwalitatief hoogstaand educatieprogramma waarin studenten worden opgeleid tot zorgprofessionals.
  • Een taal- en cultuur cursus waarin de studenten in het land van herkomst worden geschoold tot minimaal B1 taalniveau.
  • Intensieve begeleiding van de studenten door een vaste opleidingscoördinator, programmamanager en een persoonlijke coach voor persoonlijk leiderschap.
  • Begeleiding van Yomema in zaken als vervoer, huisvesting en andere randvoorwaardelijke zaken.

Avans+ en Yomema hechten veel waarde aan het intensief begeleiden van de studenten binnen het programma, zodat ze zich snel thuis voelen in Nederland. ‘Wij vinden het belangrijk dat studenten zich zo snel mogelijk prettig voelen in hun nieuwe omgeving, zodat ze plezier hebben tijdens hun studie en hun stage. Dit is belangrijk voor de student, maar ook voor de zorginstelling. Wij doen er alles aan om dit te faciliteren’, aldus Michel van den Hoven, directeur marketing en sales van Yomema.

“Samen hebben wij een helder doel voor ogen”

‘Door Indonesische studenten op te leiden tot zorgprofessionals kunnen de (straks) afgestudeerde hbo verpleegkundigen een nieuwe impuls geven aan de gezondheidszorg in Indonesië, omdat ze nieuwe competenties leren die daar nog niet opgenomen zijn in het curriculum van de huidige verpleegkundigen’.

Wilt u meer weten over het programma van Yomema? Neem gerust contact met ons op!